Ποικιλία Αχλαδιάς Sissy
Ποικιλία αχλαδιάς που προήλθε από τυχαίο σπορόφυτο της ποικι- λίας Seckel. Έχει το δικό της χαρα- κτηριστικό άρωμα και γεύση.
Άριστη συγγένεια με το δοκιμασμένο υποκείμενο (κλώνος Κυδωνιάς Προβηγκίας) το οποίο είναι ανθεκτικό στη φυτόφθορα, στον καρκίνο ριζών και στους νηματώδεις.
Η άνθηση είναι μεσοπρώιμη, ανθίζει λίγες ημέρες μετά τις ποικιλίες Κοντούλα, Coscia, Κρυστάλλι ή Τσακώνικη και πριν από τη Santa Maria.
Επικονιάζεται κυρίως με την ποικιλία Coscia, Santa Maria.
Ο καρπός κατά τη συγκομιδή είναι πράσινος με πορτοκαλί επίχρωμα στην λιαζόμενη πλευρά. Είναι μέσου-μεγάλου μεγέθους (200-350g), έχει τραγανή σάρκα, αρωματική, χωρίς λιθώδη κύτταρα. Συγκομίζεται το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου όταν αποκτήσει διαλυτά στερεά συστατικά (ΔΣΣ) 12-14%. Ο καρπός όταν ωριμάσει γίνεται κίτρινος, η σάρκα είναι γλυκιά (ΔΣΣ) 15-16% και βουτυρώδης.
Ωριμάζει 15 ημέρες πριν την ποικιλία Highland. Συντηρείται 6 εώς 9 μήνες στους -0,5οC με -1,0οC σε κοινή ψύξη και ελεγχόμενη ατμόσφαιρα.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ της εγγραφής της ποικιλίας Sissy στον Εθνικό κατάλογο.
Ενδεικτικές καμπύλες σκληρότητας
Διάγραμμα που προκύπτει από εργαστηριακές
έρευνες στο Α.Π.Θ. σε δείγματα κομπόστας
Με μία δαγκωματία σε ένα Sissy απολαμβάνετε
Βιταμίνη C 12% HA (Ημερήσια Αξία)
6 gr Φυτικών Ινών 1 gr Πρωτεϊνης
20% Αντιοξειδωτικά
25% Κάλιο
Γιατί να αλλάξω την καλλιέργειά μου σε Sissy;
Δείτε την παρουσίασή μας στο φυλλάδιο σε αρχείο PDF
Ευπάθεια ποικιλιών αχλαδιάς στο βακτηριακό κάψιμο
(1=ανθεκτική, 5=πολύ ευαίσθητη )
P. Crassana | 5 |
Packham’s Triumph | 5 |
Kοντούλα | 5 |
Τσακώνικη | 5 |
Santa maria | 5 |
Carmen | 5 |
Decana del Comicio | 4.5 |
Abate Fetel | 4 |
William’s | 4 |
B. Anjou | 3 |
B. Hardy | 3 |
Conference | 3 |
Kaiser | 3 |
Harvest Queen | 2 |
Coscia | 1(3)* |
Harrow Delight | 1(2) |
Harrow Sweet | 1(1) |
Sissy | 1 |
*Εντός παρενθέσεως ευπάθεια ανθέων